6 Kasım 2008 Perşembe

Değişik Çeşit Kullanılan Güllü Atkı

Derya baykal'ın programında anlatılan atkıdan yaptım evde bulunan kalın ipim vardı onla yaptım ama ipin daha kalın olması gerekiyor yapılışını anlatayım hemen ilk önce gülden başlıyoruz 15 tane zincir çekip kapatıyoruz yani uç kısımdakiler ortadan geçicek şekilde olsun oluşturduğumuz halkanın içine batıp bir sık iğne bir iki trabzan 3 tane 3 kerede çıkartıyorum onada üçlü trabzan diyeyim sonra tekrar iki trabzan sonra bir tane sık iğne çiçeğin bir dilimi oluşmuş oluyor bundan 6 tane, ben 5 tane yaptım ama örnekte 6 dilimdi sonra arkasından kafes yapıyoruz zincirle zemin oluşturuyoruz katmerli olacağı için aynı dilimleri arttırarak ben 4 katlı yaptım eğer zor gelirse ki kolay aslında bildiğiniz katmerli bir gülde olabilir sonra uzun boyun kısmına gelecek yerleri yapıyoruz bunlar sadece zincir çekerek oluşuyor boynunuzu iki kere dolayacak şekilde zincirler sarkıtıyor aşağıya doğru sonra bu zincirler gülün içinde geçiyor bu aynı zamanda kemer, başa bağlayıp şapka formu verdiriliyor ve atkı üç şekilde kullanılabiliyor umarım anlatabilmişimdir zaten örgü bilenler bakıncada rahatlıkla çıkartabilirler.

8 yorum:

Suzy dedi ki...

Eline sağlık kuşum, programı izledim ama unuttum modelin nasıl olduğunu iyi ki ekledin. Anlatışından bişey anlamadım ama fotoğraf yeter bana ondan anlarım ben, az buçuk elimiz tığ tutuyo bugüne bugün netten örmeyi öğrenmiş insanız atkıyı mı anlamıycaz. Sabırsızlıkla bekliyorum diğer yaptığın cicileri.

embir dedi ki...

Canım buna bayıldım. Aynı şekilde boncuktanda yapılabilir diye düşündüm. Çok güzel çoook

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

@suzy: Tşkler canım:)
@embir: Boncuktan derken canım kolye olarak mı? kolyede hoş olur iyi fikir.

Adsız dedi ki...

Cic kız herrenk iple de yapsan tam benlik kokoş ötesi olur değil mi :)

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

@c.w. Olmamı...Gülü başka renk iplerini başka renktete yaptılar öylede hoş oldu ben model çıksın diye elimde olan iple yaptım.

Yeliz dedi ki...

bu çiçek motiflerini yapmayı biliyorum;) kemer küpe vs yapmıştım hatta elimde şu an renk renk yapılmış var bir çantaya monte etmeyi planlıyordum böyle birşey de olabilir, çok cici sevgiler

KelebekGibi dedi ki...

Cok güzel bir atkiymis ve de degisik kullanisi, eline saglik.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

@yeliz: Evet böylede değerlendirebilirsin kemer için ideal olurda atkı için kalın tercih etmelisin.

@kelebekgibi: Teşekkürler:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin