29 Kasım 2008 Cumartesi

Motif Atkım

Hanım dilendi bey beğendi motifinden dört sene önce yaptığım atkım o zamanlar uzun atkı modası vardı boyuna dolandığında diz kapağına kadar geliyor aksesuar olarakta kullanıyordu o zamanlar ben yinede kışın severek kullanıyorum..

Bir kolye daha

Bu kolyemide severek kullanıyorum...

28 Kasım 2008 Cuma

Renkli Kolye

Karışık renkli şeyleri seviyorum buda sevdiğim kolyelerimden biri uç kısımlarına metal aparat taktım küçük tarak, bayan çantası, kelebek ve kilit, kolyenin ön kısmına ve yan kısmına gelicek şekilde kullanılabiliyor.

Süslü Çantam

Yazın kullandığım çantalarımdan biri üstünü kurdele nakışı bilmesemde uydurmasyon olarak süsledim gülleri saten ve organze kurdele kullanarak yaptım yapraklarını kesme boncuk ve kum boncuk kullanarak işledim orta kısımda kumaş izi vardı onu kapatmak içinde fiyonk diktim sap olarak hazır ahşap saplardan kullnadım süslü kumaş çantamızın hikayeside böyle..

25 Kasım 2008 Salı

Toka Kutusu Yapımı

Sevgili çocuklaçocuk yapmıştı böyle bir kutu ben daha küçüğünü yapıp kızımın tokalarını içine koyuyorum yapımı 5 numara tığ ile makreme ipiyle sık iğne örülüyor ben daha önce ördüğüm bebek arabası filesinden kalan ipi kullandım küçük şapka örer gibi ördüm ve üstünü küçük porselen bebekleri silikonlayarak süsledim yapımı kolay ve örmeside çok zevkli oldu.

Yüzük yapımı ve Geri Dönüşüm


Üstteki resimden başlıyayım ilk önce süs amaçlı kullanılan taşlardan bir adedini aldım yüzük aparatının üstüne yapıştırdım daha sonra üstünü boyutlu boya ile boyadım ben nazar boncuğu şeklini vermeye çalıştım sonra ikinci resim kararan çöpe atılmaktan kurtulan bir yüzük onuda aldım boyutlu boya ile istediğim gibi süsledim ve kurumaya bıraktım kuruduktan sonra çok hoş oldular ama suyla pek temas ettirmemek gerekiyor çünkü boya zedelenebilir böylece iki tane yeni yüzüğüm olmuş oldu ben denedim oldu ne kadar dayanır bilemiyorum ama hevesimi alana kadar yeni cicilerim var artık.

23 Kasım 2008 Pazar

Atkı ve Bere Takımı

Bunlarda kışın kullandığım atkı ve şapkam buklet ipinden örüldüğü için çok yumuşak ve çok kullanışlı atkı haroşo örülüyor aralara iki defa ilmek doladığımızda ve üst sıraya geldiğimizde doladığımızı bıraktığımızda araları uzun uzun oluyor şapkayı öğrenmek isteyen olursa açıklayabilirim ressam şapkası tarzında biraz bol bir model.

Mavi Örgü Çanta

Örgü örmesini seviyorum çok fazla örnekli şeyler falan öremesemde böyle düz şeyleri örüp süslemek hoşuma gidiyor bu çantada ördüklerimden biri her ne kadar hiç kullanmasamda örüyorum işte yapmak isteyen olursa kısaca anlatayım ben evdeki kalan mavi topnlarındaki yünleri kullandım ve bir tanede beyaz sakallı yünü karıştırarak yaptım 10 numara şişlede ördüm içini lacivert kumaşla astarladım saplarına hazır saplardan kullandım üstünüde görüldüğü üzere örgü çiçekler ve yapma çiçekler kullanarak silikonladım.

15 Kasım 2008 Cumartesi

Kepçeden Duvar Süsü

Kepçemi yeni almıştım ki iki üç kullanımdan sonra pas gibi bişey oldu üzerinde tabi bu şekilde kullanamazdım ben alırken iyi para verdim ama kesin çin malı falandı herhalde neyse çöpe atmakta içimden gelmedi bende aldım çiçek telini geçirdim istediğim renk kum boncuklarını evde ne varsa yani renk renk dıştan içe doğru sararak yaptım sap kısmına mor boncuğum vardı iki kenarı delik olanlardan üzüm şeklinde yapıştırdım iki tanede yaprak gibi dursun diye yeşil uzun boncuk yapıştırdım ve kepçeden duvar süsüm oldu ben yaparken tereddütte kaldım güzel olurmu diye ama mutfak duvarında gayet hoş oldu, sizce nasıl olmuş?

13 Kasım 2008 Perşembe

Muska Kolyelerim


İki sene önce yaptığım muska kolyelerim. Eskiden küçük boy tülbent(yemeni)ler vardı şimdilerde pek kullanılmıyor bende kayınvalidemden aldım bunları kullanılmadığı için öyle duruyormuş tabiki ziyan etmeden her bir parçasını kullanarak takı yapmıştım bazıları satıldı elimde kalan son dört tanesi bunlar kolyelerin üstünü çeşitli boncuklar, iğne oyaları, püsküler ,turalarla falan süsledim otantik bir havası olduğuna inanıyorum etnik bir hava yaratmak için işleme bilekliklerimlede takılabilir farklı olmak isteyenlere alternatif modeller sizcede güzeller mi?Örgüeli değmiş gibi mi?...

12 Kasım 2008 Çarşamba

Magnetlerim

Uyduruk magnetlerim:)

11 Kasım 2008 Salı

Oyuncak Torbası

Oğluma oyuncak torbası yaptım aslında yazın yaptım ama yayınlamayı unutmuşum oğlumun odasını toplarken farkettim hemen yayınlayayım dedim daha önce yapmış olduğum balıklı çantamdan kalan mavi kumaşla yaptım üstündeki sarı arabayı kenarı fazla atmayan (ben penye kullandım) polarda olur arabanın camlarını mavi polar ile siyah keçeylede lastiklerini yaptım süslemesini tamamen elle diktim (daha aplike yapmasını öğrenemedimde)... yani çocuk odasındaki ıvır zıvırları toplayıcı bir torba oldu..

Yeşil inci yüzük

Çivileme tekniğiyle yaptığım yeşil yüzüğüm.

Gri Etol'un Yapılışı





Aşağıda daha önce yayınlamış olduğum gri etol 'u yapmak isteyen arkadaşlar için yakın resimlerini çektim ve nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım bende bunu yapalı 2-3 sene kadar oluyor sayılarını tam hatırlamıyorum o yüzden dergideki anlatımını ve benim kısaca yaptığımı anlatmaya çalışacağım.


Degi anlatımı ben burdaki anlatımdan yaptım:

Uzun kısımın altından başlıyoruz örnektende anlışıldığı gibi, Zincir çekerek 6 cm kalınlığında 110cm eninde trabzanör. Üstüne 7 zincirden oluşan 50 ad.ağ ekle 2.sırada ağların üzerine 5 zincir çekip ağa bat, tekrar 5 zincir çekip 1 trabzan oluştur ve ağın üzerinden trabzanı kapat.

Not: Ön kısıma gelen trabzanlı üçgen kısmını ben kendime göre ayarlayıp yaptım anlatımı yoktu sizde benim yaptığıma bakıp kendinize göre ayarlıyabilirsiniz, bağlama yerini dergideki gibi yine aynı iple örebilirsiniz ben kaba olmasın diye kurdele taktım.

6 Kasım 2008 Perşembe

Puzzle(Yap-Boz) ile kutu yenileme



Oğlumun bazı parçalarını kaybettiği yarış arabası resimli puzzle(yapboz)ları son anda çöpü boylamaktan kurtuldular ayakkabı kutusunu süslemek geldi aklıma vede süsledim kutunun üstüne kuvvetli bir yapışkanla gelişi güzel değişik şekillerde yapıştırdım dört bir tarafınıda kapladım üstündeki markayı kapatmak için sadece bir sıra yapıştırdım her yerine yapıştırmadım çünkü ayakkabı kutularını üst üste koyduğum için zaten kapak kısmı gözükmeyecek diye düşündüm sizce nasıl olmuş? Bide daha canlı renklerde çocuk yapbozları olurya onlardan var evde bide onlardan deniycem daha canlı cıvıl olur herhalde, bu kutumun renkleri biraz cansız ve ağır oldu...

Değişik Çeşit Kullanılan Güllü Atkı

Derya baykal'ın programında anlatılan atkıdan yaptım evde bulunan kalın ipim vardı onla yaptım ama ipin daha kalın olması gerekiyor yapılışını anlatayım hemen ilk önce gülden başlıyoruz 15 tane zincir çekip kapatıyoruz yani uç kısımdakiler ortadan geçicek şekilde olsun oluşturduğumuz halkanın içine batıp bir sık iğne bir iki trabzan 3 tane 3 kerede çıkartıyorum onada üçlü trabzan diyeyim sonra tekrar iki trabzan sonra bir tane sık iğne çiçeğin bir dilimi oluşmuş oluyor bundan 6 tane, ben 5 tane yaptım ama örnekte 6 dilimdi sonra arkasından kafes yapıyoruz zincirle zemin oluşturuyoruz katmerli olacağı için aynı dilimleri arttırarak ben 4 katlı yaptım eğer zor gelirse ki kolay aslında bildiğiniz katmerli bir gülde olabilir sonra uzun boyun kısmına gelecek yerleri yapıyoruz bunlar sadece zincir çekerek oluşuyor boynunuzu iki kere dolayacak şekilde zincirler sarkıtıyor aşağıya doğru sonra bu zincirler gülün içinde geçiyor bu aynı zamanda kemer, başa bağlayıp şapka formu verdiriliyor ve atkı üç şekilde kullanılabiliyor umarım anlatabilmişimdir zaten örgü bilenler bakıncada rahatlıkla çıkartabilirler.

4 Kasım 2008 Salı

Yeşil Kolye

Yeşilin tonlarını kullanarak ve sarı aparatla tamamladığım kolyem.

Kurdeleden Çantalar


Kurdeladan ördüğüm çantalar üst resimdekini kardeşime örmüştüm alt resimdeki benim çantam ortadan arttırarak ikili trabzan ördüm yapımı çok basit ve örmeside çok zevkli, yaz için
renkli canlı kurdelalardanda çok hoş olur...

3 Kasım 2008 Pazartesi

Gri Etol

Gri eldivenlerle takım oldu omuz için kısa atkı yaptım tığ işi, yine bağlama yerine kurdele kullandım....

Yarım örgü eldiven

Uzun zaman önce ördüğüm eldivenlerim.

2 Kasım 2008 Pazar

Kristal Papatya Yüzük

Kristallerle papatya yüzük yaptım her ne kadar ortası mavi olsada şekil itibariyle ben papatyaya benzettim sizcede benzemiş mi?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin