12 Ekim 2008 Pazar

Tığişi boncuklar (toplar)


Sık iğne toplardan ve zincirlerden yaptığım kolye renkleri açıktan koyuya doğru renk sırasına göre dizdim.

Tığ işi boncukların yapılışını anlatmaya çalışayım:
ilk önce 5 zincir çekip kapa yuvarlak oluştur sonra 9 tane sıkiğne (ipi üstüne almadan batmak) yaparak yuvarlağın içini doldur sonra bir üst sırada her deliğe iki tane batıyoruz yani arttırıyoruz 18 tane sık iğnemiz olmuş oluyor. Aşağıdan yukarıya saydığımızda 7 sıra olunca içine pamuk veya elyaf dolduruyoruz sonra bir delik atlıyarak topluyoruz yani eksiltiyoruz döne döne bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve boncuğumuz hazır istediğiniz yerde bu topları kullanabilirsiniz.

8 yorum:

Betül dedi ki...

ne hoş olmuşlar, kışın bu tip örgü aksesuarları kullanmak sıcak tutabilir, ellerine sağlık.

BONCUK HANIM dedi ki...

Elif bu toplar çok iyi yaa. Boncuk dükkanlarında da hep satılıyor bunlardan. Kış kolyeleri için çok kullanışlı. Nasıl bi ip kullandın, çok anlamam tığ işinden ama sık iğneyi yapabilirim sanıyorum. Bi deniycem bunları ben.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Renkleri çok güzel, çok şık olmuş. Güle güle kullan.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

@betül: Teşekkürler.

@boncuk hanım: Beyaz ve sarı top için etamin ipi diğerleride ince yün yani etemanin ipi kalınlığında olursa çok hoş oluyor muhakkak dene renkli renkli yapması zevkli oluyor, yaptıktan sonra görmek isterim ama:))

@çocukla çocuk: Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

30 yaşından sonra,yanında 1,5 yaşında küçük bir ejderha ile el işlerine merak salmış,hatta aşık olmuş biri olarak,sizden çok güzel şeyler öğreniyorum,teşekkürler:)

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

@güldem: Aynı yaşlardayız ve o canavarlar bende iki tane biri 8 yaşında oğlum diğeri 10 gün sonra 14 aylık olacak kızım, hayat birazda bizim ellerimizde olsunki bende varım diyebilelim yoksa eş ve çocuk derken bize vakit kalmıyor, güzel sözleriniz için çok tşk.ederim gerçekten çok mutlu oldum:)

Adsız dedi ki...

İnsan her konumda üretebilmeli kesinlikle çok haklısın:)insan ürettikçe yaşadığını hissediyor,en azından ben öyleyim. buarada sana da kolay gelsin.Çocuk harika bir olay ama aynı zamanda çok emek gerektiriyor,yoruyor.Allah sağlık versin hepsine,tabii bizede:)

KelebekGibi dedi ki...

Ne kadar güzel, tesekkürler paylasim icin. Bunlardan renk renk kiyafete göre ne güzel kullanilir hemde tam mevsimi!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin