30 Temmuz 2009 Perşembe

SAÇ BANTLARI

1) Beyaz Melekli: Küçük kesme boncuklarla işledim.

2) Pembe Çiçekli: Hazır geniş fisto üstüne çiçek üzerinden kum boncuklarla işledim.
3)Güpürlü: Tül üstüne güpür keserek diktim.

4) Kuşlu: Siyah fransız tarzı tül üzerine kumaştan kuş keserek ve üstünü pul payetlerle işledim.



5) Güllü: Siyah fransız tarzı tül üzerine, tafta kumaştan üç tane gül yaptım ve diktim.

6) Güllü: Siyah fransız tarzı tül üzerine, yine üç gül fakat bir tanesi açık pembe.


7) Katlı çiçek: Siyah fransız tarzı tül üzerine çeşitli kumaşlardan ve tüllerden farklı boyutlarda daireler kesipte yaptım ortasına ince saten kurdeleden fiyonk yaptım.


8) Kedili: Beyaz fransız tarzı tül üstüne kum boncuklarla kedi figürü işledim.

9)Gemici Tarzı: Çizgili siyah beyaz kurdeleyi üç kat farklı boyutlarda kesip katladım ve altın sarısı iple tığ işi çapayı andıran motif ördüm ve diktim.
Resimleri çekerken çok uğraştım malum insanın kendi kendisini titretmeden çekmesi biraz zor oluyor net olmayan fotolar için pasaja farklı çekilmiş fotolarda ekliycem. Saç bantlarını pasajımada koyucam hani isteyen olursa duyrulur efendim.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

23 Temmuz 2009 Perşembe

Kırmızı Kolye ve Küpe


Kırmızı kolye ve küpe takımı için kullandığım malzemeler;
Cam boncuk
Kırık boncuk
Yusufçuk
Organze kurdele
Kırmızı süet deri

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Güllü Kolyeler








Güllü kolyeler kervanına belde katılayım dedim yabancı sitelerde başlayıp bizim bloglara kadar ilerleyen güllü kolye furyasından benimde kafama göre takılıp kendi yorumladıklarım iyi seyirler efendim.

Not: Herşeyi elle diktim yapıştırıcı kullanmadım yani istenirse yıkanabilir bile:)

Sihirli Ödül

Sevgili Lilibebek bana sihirli bir ödül vermiş. Eğer bu peri ben olsaydım ailem, arkadaşlarım ve tüm sevdiklerimle birlikte sevgi ve huzur dolu bol hobili tılsımlar serperdim. Ya siz ne dilerdiniz işte tılsımları saçtığım birkaç arkadaşım:

Ayça'nın Dükkanı

Dikiş Dersi

Derya Kuzusu

Bir Beyaz Mendil

21 Temmuz 2009 Salı

Örgüeli 1 Yaşında

Bugün Örgüeli birinci yaşını kutluyor, sizlerden aldığım teşvik edici yorumlar sayesinde hala burdayım ne mutlu bana...

El emeğinin karşılığını sizlerden aldığım övgü dolu sözlerle görüyor olmak, hergün fırsat bulduğumda pc başına koşup yorumları büyük bir zevkle okumak gibisi yok iyi ki bir blogum, iyi ki takip eden dostlarım var. Bugün birinci senemi kutluyorum...


Bloga ilk başladığımda bana her konuda destek veren ilk blog arkadaşım EMBİR 'e çok teşekkürler.


İyi ki varsınız...


20 Temmuz 2009 Pazartesi

Takılası Takılar


1.Yusuçuklu Bileklik

2.Tel bükme küpe

3.Kolye

4.Küpe


Yapmış olduğum takılardan birkaç tanesi, saç bantlarıda yaptım onlarıda daha sonra eklerim artık...

17 Temmuz 2009 Cuma

MERHABAAA

Uzun bir ara oldu aslında, düğünümüzü yaptık eğlendik hopladık, zıpladık misafirlerimizle değişik bir gece geçirdik, iki haftada tatil yaptım ve döndüm...




Sünnetle ilgili hazırlıklarda yaptığım birkaç çalışmayıda kısaca anlatmaya çalışayım, sünnetimiz kır düğünüydü at çiftliğinde yaptık yukarıda gördüğünüz ilk fotodaki de oğluşum, at üstünde gelirken gelelim konumuza masalar ahşap, oturma yerleri uzun ve arkalıklıydı (piknik masaları gibi) niye mi anlatıyorum çünkü süslemelerin hazırlıklarını ben (ve kardeşim sağolsun) yaptık bide hep gece 2'lere kadar uğraştık... masa süsleriyle birlikte düğünden önce foto alıcaktım ama telaşla olmadı neyse efendim ben anlatayım siz gözünüzde canlandırın:))

Masa üstlerine alüminyum folyo ile mumluklar hazırladık tealigh için olanlar gibi hatta iki şer tane planlamıştık fazla yapmışız bazı masalara 3'er tane oldu.. yıldız şeklinde pul payetler serptik masalara (renkleri: gümüş, altın sarısı ve lacivert yukarıda görüldüğü üzere) 40-50cm uzunluğunda ipe dizili yuvarlak parlak boncuk koyduk(üstte fotoda) her masaya 2'şer adet, oturma yerlerini mavi tül ile fiyonk şeklinde hazırlayıp ortalarını sarı tül ile bağlayıp aşağıya sarkıttık (kaç metre aldık tam hatırlamıyorum ama epey vardı) balon ve uzun yaldızlı süslerle (yılbaşında çok kullanılanlar varya adı neyse artık) hem sade hem şık oldu organizasyon şirketine boşuna para vermek istemedim sonuçta sünnet düğünüydü çokta gerek görmedim açıkçası, ben yaptım oldu;)


Üstte görmüş olduğunuz sepetide ben süsledim ilk önce kına gecesinde içine kına keselerini koyup dağıttım daha sonrada çocuklara dağıtmak üzere kızlara, çiçekli pembeli erkeklere, mavi spiderman'li falan, defter kaplama kağıtlarından uzun dikdörtgen şeklinde katlayıp hediye paketleri hazırladım daha sonra içlerine bir kaç şeker, balon ve maske koydum.
Üstteki kına kesesi hepsi hazır aslında ben hazırlayıp içine koydum üstlerine birer tanede nazar boncuğu yapıştırdım.

Mevlüt şekerlerinide kendimiz yaptık bunun için ailece el birliğiyle çalıştık şimdilik bu kadar...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin