28 Şubat 2009 Cumartesi

Örgü makarasıyla Saç Bandı

Örgü makarasını ilk aldığımda deli gibi hangi ipi bulduysam deneyip ördüm geçen gün bunları buldum merserizeyle örmüşüm üç tane yeşilin tonlarında ördüklerimi saç örgü şeklinde ördüm ve saç bandı yaptım. Tığlada kenarına takmak için çiçek yaptım ortasına birkaç tane yeşil kum boncuk diktim bağlama yerlerini zincir çekerek yaptım böylece kenarda durmaktan kurtuldu...

25 Şubat 2009 Çarşamba

Yüzükler




Bu yüzüklerimi yapalı çok oldu aslında epeydirde takı eklemiyordum elime geçmişken eklemek istedim kısaca nasıl yaptığımı anlatayım efendim kırmızılı yüzüğü tellerle çalıştım tamamen doğaçlama, ikincisi çivileme tekniğiyle, alttaki yüzüklerde yüzük süzgeci üzerine kristallerle çalıştım.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Karmen bileklik

Siyah tül üstüne yaptığım bileklik.

20 Şubat 2009 Cuma

Minyatür Tablo Yapmaya Çalıştım



İlk defa minyatür birşeyler yapmaya çalıştım daha önce 10marifet te böyle bir çalışma görünce gerçi o tamamen kağıtlarla çalışılmış bende kumaşlarla çalışıp yatak odama minyatür bir tablo yapmak istedim. En çok damatlığı kesip biçerken zorlandım ceketini kesip yaka yapmaya uğraştım papyon ve gömlek için gelinliğe kullandığım parçadan kullandım gömleğini ve cep mendilini, düğmelerini küçük kum boncuğundan yaptım. Kestiğim kumaşın kenraları atmaya başladı onuda kurdelelere uyguladığım yöntemi kullanarak kenarlarını çakmakla geçtim gelinliği fransız güpürü gibi hoş bir parçadan hemen kestim sonra altına düz beyaz satenden astar kestimki arka fonla karışmasın diye simli ojem vardı onunlada gelinliğin yaka ve etek ucunu süsledimki biraz parlasın diye sonra askılarıda çiçek telinden yaptım. Çerçevesi henüz hazır değil büyük bir heyecanla paylaşmak istedim nede olsa ilk defa böyle birşey denedim nasıl olmuş eksiklerim veya şunuda yapsaydın dediğiniz birşey varsa yazarsanız sevinirim.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Kırmızı Çiçekli Boyunluk

Tığla ördüm ilk önce çiçeklerinden başladım.
Aslında bu boyunluğu bir yerde görmedim kırmızı angora tiftik ipim vardı değerlendirmek istedim boyunluğu yaparken gelincik örmek istedim ama pek benzemedi.

Kırmızı çiçek için siyah yünle ortasına daire şeklinde ikili trabzan ile doldurdum daha sonra valonlaşması için her deliğe iki kere batarak arttırma yapmış oldum tekrar üstüne bir sıra daha gittim yine belli aralıklarla arttırma yaptım aynı çiçekten bir tane daha ördüm karşılıklı dikmek için.

Boyunluk kısmını 18 tane trabzan olarak başladım istediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz sonra uç kısımlarını her iki taraftan orta kısmından ayarlayarak bağlama yeri için 6 trabzan ördüm bağlama yerini fiyonk yapıp kullanıyorum daha hoş duruyor.

Motifli Hırkanın Yakın görünümü


Motifleri çıkartmayan isteyenler için resim üzerine çift tıklarsanız resim büyür.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Renkli Motiflerden Hırka

Bu hırkamı renkli renkli aldığım merserize iplerden yaptım tamamı motiflerden oluşuyor kızıma hamileyken başlamıştım doğuma yakın bir zamandada bitirdim o zaman bile boş durmamışım ölçü olarak başka bir hırkamdan yararlandım ama üstüme giyemeden yaptığım için beden kısmı birazcık bol ama yinede üstümde fena durmuyor.

14 Şubat 2009 Cumartesi

Sevgililer Günü



*Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun*

13 Şubat 2009 Cuma

Bileklikler

Yaptığım birkaç bileklik modeli.

12 Şubat 2009 Perşembe

Ödül





Sevgili arkadaşlarım lilibebek güldem perinin marifetleri ve egdone beni ödüllendirmişler beni bu ödüle layık gördükleri için onlara çok teşekkür ederim. Şimdi ben de birkaç bloğa bu ödülleri sunuyorum, aşağıdaki isimlerin dikkatine, kendileri ödüllendirildiler seçim yapmak zorunda olduğum için birkaç isim yazabiliyorum hepinizi çok seviyorum.
3 tane şartı var:
1-seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek
2-bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek
3-seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.









MİM ve BLOG SORUNU

Aslında burdanda hazır konu açılmışken açıklık getirmek isterim bilindiği üzere mimleme adı altında bana göre bir nevi kısa anket diyebiliriz, sevgili blog arkadaşlarım arasında birbirlerini seçip onların hakkında bilgi edinmek veya tanımak amaçlı yapılıyor. Ben mimlemeleri pek sevmiyorum birincisi vakit ayıramıyorum ikincisi blog ortamından kendimden çok fazla bahsetmek istemiyorum yeri geldiğinde ufak tefek bahsetmelerde bulunuyorum üçüncüsü bazen biri bitmeden diğer mimleme başlıyor yapanlara saygı duyuyorum ama banada bu konuda saygı duyulmasını istiyorum ve böyle bir hakkım olduğunu düşünüyorum yaptığım işleri sizlerle paylaşmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum yorumlarınız beni dahada motive ediyor blogumdada yaptığım işlerden kısaca bahsediyorum paylaşmayı seviyorum blog arkadaşlarımı seviyorum onların yazdığı yazıları okumaktan büyük keyif alıyorum paylaşılan her ne olursa sevgi ve saygı duyuyorum. Siz yapmayında demiyorum, ben büyük zevkle mimlerinizi okuyorum yanlış anlaşılmakda istemiyorum ben yetişemiyorum, istemeden farklı anlaşıldıysam şimdiden özür diliyorum.
Arkadaşlar birde bir aydan daha uzun bir süredir blogumla ilgili problemler yaşıyorum bazen bloglarınıza giremiyorum yada yorumlara giremiyorum kendi bloguma resim eklerken sorunlar yaşıyorum yorumlarıma bakarken yorum yazmak isterken problemler yaşıyorum ziyerete gelmek isteyipte gelemiyorum anlayacağınız ziyaretime gelen yorum yazan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum zorda olsa ara sıra yorumlar yazıyorum ama çok uğraşmam gerekiyor herşey normal gözüküyor blogspotla ilgilimi bilemiyorum herkese anlayışı için çok teşekkür ederim hepinizi takipteyim inşallah problemim en kısa sürede düzelir sevgiler.

10 Şubat 2009 Salı

Bolero Hırka

Bolero gibi başlayıp uzun parça ördüm düz örgü şişle ikiye katladığımızda kısa bolero oluyor uzatmak için yaka ön ve arka uç kısımlarına yaklaşık bir karış tığ işi örümcekle devam ettim çepe çevre dolanarak ilerledim, örümceği örerken her sırada biraz daha uzun çektim ki biraz valonlu olup yaka kısmı rahat katlanabilsin diye kol kısımlarınıda yine kol ölçüme göre örümcekle bileğime kadar ördüm.
Fotoğraf çekilirken kullanmadım ama hırkayı giyerken önüne broş kullanıyorum.
İsterseniz kısa bolerolarınızı bu şekilde uzatabilirsiniz.

4 Şubat 2009 Çarşamba

Tığ İşi Yeleğim



Ördüğüm neşeli yakadan sonra büyük bir hevesle tekrar örmek istedim ama bu sefer alt kısmını uzatıp yelek yapmaya karar verdim. Bir iki sökmeden sonra aynı mantıkla yalnız yaka kısmı biraz daha geniş olarak başlanıyor yani ördüğüm yakayı uzattım alt kısmının tamamını bütün ördüm neşeli yakamdada kullandığım yine benim yaptığım düğmelerimide çok sevmiştim yeleğimdede kullandım.

Kendi Yaptığım düğmeler için kare bir parça örüp içine elyaf, pamuk veya kırpık iplerden koyup ilk önce köşelerden bohça şeklinde katlıyorum sonra üstünü iple sarıyorum resimlerin büyük halini görmek için üzerine gelip çift tıklayın.

1 Şubat 2009 Pazar

Siyah Etol



Bu senenin meşhur dut ipi veya bonbon ipte denilen ipinden bende etol ördüm nasıl yaptığımı kısaca anlatayım; dar tarafından başladım aralara ikişer ilmek atarak 24 ilmekle ördüm arada 6 ilmek ördükten sonra geri dönerek çan şeklini almasını sağladım geri dönme işleminide 3 sırada bir ve 4 sırada bir ayarlayarak geri dönüp arttırma yaptım. Kürk vari birşey oldu üzgünüm resim pek net değil ama yakından çok hoş hemde yumuşacık oldu...


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin