30 Aralık 2008 Salı

**Yeni yıl kartları**


Oğlumla geçen sene ve bu sene yaptığımız yeni yıl kartları aslında çoğunu o yapıyor ben sadece gerektiği yerde ona yardım ediyorum içlerine yeni yıl tebriği yazdı el yazısıyla ilk öğrendiği zamanlarda biraz zorlanıyordu ama artık ikinci senesi eli daha çok alıştı.
***********************************************************************************
Bende buradan herkesin ***Yeni Yılını Kutluyorum***
***********************************************************************************

27 Aralık 2008 Cumartesi

Neşeli Yaka


Evdeki kalan iplerle renkli bir yaka ördüm yakın resimde görüldüğü üzere içimden geldiği gibi farklı örnekleri kullanarak ördüm şirinlik katmak için ortasına iki tane büyük düğme yaptım. Nasıl yaptığımı anlatayım iki tane küçük kare parça ördüm(şişle) yeşil ve pembe içlerine elyaf koydum köşelerden başlayarak iple üstünü doladım yukarıdan aşağıya sağdan sola ve çaprazlayarak böyle bir düğme vari birşey elde etmiş oldum bunun alt kısımlarına iki tane çıtçıt diktim ve kapama kısmını yapmış oldum beyaz gömlekle, badilerle kullanılabilecek farklı bir aksesuarım olmuş oldu sizce nasıl olmuş.

23 Aralık 2008 Salı

Kolay Şapka

Arkadaşlar aşağıdaki pullu şapkanın nasıl yapıldığını anlatmamı istemiştiniz işte yine aynı model de ördüğüm biraz bol ressam şapkası tarzında yani takıldığında hafif yan tarafı bol duruyor daha önce yine yaptığım bu şapka yine aynı teknikle yapımı gerçekten basit bu teknikle istediğiniz ebatlarda şapka yapabilirsiniz gelelim nasıl yapıldığına, şapkamızı düz örüyoruz arkası haroşo olacak ve tepeden örmeye başlıyoruz. Bu arada merak eden arkadaşlar olmuş şıkıdım şapkanın pullarını sonradan tek tek işledim.


KOLAY ŞAPKA

9 ilmek atıyoruz
1 örüp 1 arttırıyoruz.(ip doluyoruz üstüne artmış oluyor)
arkasını hep haroşa örüyoruz.
2 örüp 1 arttırıyoruz. (arttırmayı hep ön yüzden yapıyoruz)
3 örüp 1 arttırıyoruz.
4 örüp 1 arttırıyoruz.
7 örüp 1 arttırıyoruz.
8 örüp 1 arttırıyoruz.
9 örüp 1 arttırıyoruz.
10 örüp 1 arttırıyoruz.
11 örüp 1 arttırıyoruz.

Bu böyle sizin kafanızın ölçüsüne göre ve ipin kalınlığına göre devam ediyor zaten yapınca anlayacaksınız sonra alt kısma iki parmak (isteğinize göre değişir kalın veya ince olabilir) şerit yapıyoruz ister haroşa ben öyle yaptım ister lastik örüp bandınıda örmüş oluyoruz yanınada bir tane çiçek örüp takıyorsunuz gerçekten çok kolay bir model yapıcak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin anlamadığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

20 Aralık 2008 Cumartesi

Şıkıdım Şapkalar

Bunlarda yılbaşı için olsun allı pullu şıkıdım şapkalar yapılışını isteyen olursa daha sonra anlatabilirim şimdiden mutlu yıllarrrrr:)

15 Aralık 2008 Pazartesi

File Eldiven

Ankara tiftik ile tığ işi eldiven ördüm eldivenin tamamını iki zincir çekip sık iğne batarak yaptım bilek kısmından başladım ve tamamen göz kararı elime ölçerek yaptım sonuç böyle birşey oldu.

14 Aralık 2008 Pazar

Dokuma Şapka


Bu şapkayı ikili trabzan yapıp aralara zincir çekerek ördüm yani kafes kafes ördüm delikli bir şapka oldu daha sonra evdeki iplerden halı dokur gibi üstünü düğümleyerek (iki kere düğümledim) istediğim boyda kestim tahmin ettiğimden daha güzel oldu hem yapmasıda zevkli yani tam kışlık bir şapka oldu.

5 Aralık 2008 Cuma

Siyah Bolero

Siyah merserize ip kullanarak tığla örümcek modeli ördüm bilindiği gibi uzun örülen parçayı ikiye katlayıp üstten kol payı bırakarak alt kısımlarından iki kenarı dikiyoruz ben ön kısmına saten kurdeleden bağlama yeri yaptım.

4 Aralık 2008 Perşembe

Küçük Poşetlik Kesesi

Yarım kalan büyük küçük saten kurdelelerimi topladım hepsini birbirine ekleyip ikili trabzan ördüm bir karış boyunda küçük bir kese yaptım içine küçük boy güzel olan ( kozmetik, eczane vs.den alınanları) poşetleri koydum ki aradığımda bulamadığım küçük poşetleri burdan bulayım diye hemde küçük kurdelelerimi değerlendirmiş oldum.

Atkılarrr

Üstteki yeşil ve beyaz üstündede gülleri olan atkımı anneciğim ördü kısa bir atkı, ceket palto içine takmak için ideal boyda.

Beyaz olan firkete işi bunuda eltim ördü firketeye çok dolanarak yapılıyor tam sayılarını ben yapmadığım için bilmiyorum.

Buda bir zamanların meşhur aliye atkısı bu tarz yeşilin ilk moda olduğu senelerde örmüştüm ben yinede beğeniyorum boyunda hoş duruyor.

Buda üç tane uzun şerit halinde düz örgü örüp bittikten sonra bunları saç örer gibi saç örgüsü örüpte oluşuyor.

3 Aralık 2008 Çarşamba

Hello Kitty

İki kat poları hello kitty şeklinde kestim kenarlarını dıştan gözükücek şekilde diktim dikiş ipiylede gözlerini, ağzını ve bıyıklarını yaptım tokası içinde küçük mavi poları kesip ortasına minik bir pembe düğme diktim daha öncede buna benzer bir araba yapmıştım onu burada kullandım.

Otantik Kolyeler


Deriler ve sarı turalarla çalıştığım üç sene önce yaptığım otantik kolyeler. Üstteki kolyeyi sattım ama alttakini kendim kullanıyorum.

2 Aralık 2008 Salı

Minyatür Odalı Resim Çerçevesi

Bunu ben yapmadım ama fikir olsun diye eklemek istedim oğlum küçükken almıştım bu resim çerçevesini içindeki resimde onun bebeklik resmi şimdi 8 yaşında oldu, içindeki objeler fimo hamuru veya seramik hamuru ile yapılabilir çok şirin duruyor öyle değil mi?

Maviş ile Yeşil


Örgü makarası kullanarak kolye kısımlarını ördüm mavi kolyenin ucunu kendim yaptım kenarları atmayan sert bir kumaş üstüne nazar boncuğu gibi işledim bunun için boru boncuk, kum boncuk ve çeşitli küçük boncuklar kullandım.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin