28 Eylül 2008 Pazar

Kardanmelek

Melek yapmak istedim kardanadama benzedi benimkide kardanmelek amigurumi oldu. Kanat kısımlarını palet pul ile işledim ortasına sarı simli ipten kalp yaptım pek anlaşılmasada yıldızlı değneğide var anahtarlık olacaktı ama şimdi lale saksının altında evin meleği oldu...

25 Eylül 2008 Perşembe

Pul işlemeli örgü çanta

10 numara şişle kalın değişik ipleri karıştırarak kare şeklinde çanta ördüm (uzun dikdörgen örüp ikiye katladım) içine yeşil astar kullandım sap kısmını henüz karar veremediğim için yapmadım ama uzun çapraz kullanım için uygun bir çanta, yani sapı uzun olacak. Üst işleme için ince polarım vardı yuvarlak kesip üstünü pul palet ile yukarıdaki gibi dıştan içe doğru döne döne işledim ortasına hello kitty arması vardı onu diktim ama kendim kullanmayı düşündüğüm için armayı çıkarttım ortası boş olarak kullanıcam saplarını yaparsam tabi şimdilik bu kadar yapması zevkli bir çalışma tavsiye ederim.

Uzun kolyeler




Kardeşime yaptığım uzun kolyeler.

22 Eylül 2008 Pazartesi

Yeşilli, morlu, fuşyalı... (imaj değiştiren kolye)

İrili ufaklı cam boncuklarını ben yeşil, mor ve fuşya renkte olanları tercih ettim, iki adet biri uzun biri kısa olmak üzere zincire çivilerle takarak yaptım değişken bir kolye modeli ortaya çıktı ayrıyetten sabit olmayan bir adet zincirli boncuk daha yaptım (arka kısımdaki) bu kısmı çıkarabilir ve kolyemizin modelini değiştirebiliriz öne, yana ve arkaya hatta istediğimiz kolyenin herhangi bir yerinde kullanabiliriz aşağıdaki resimdede öne takarak kullandım...Sizde buna benzer sabit olmayan boncuklu zincirden yapıp 3 veya 5 tane daha olabilir (kolye modeline göre) hem günlük hemde abiye kullanabilirsiniz.

Kumaştan Yoyolu Çantam


Bu kumaş astarı dikilmiş bir parçaydı bende çanta yapmayı uygun gördüm dikiş makinam olmadığı için yine elde diktim süsleme için üç tane yoyo kullandım bide fermuar ucuna kenarı krem rengi fistolu küçük bir ayna kullandım fermuarı düzgün olsun diye dikiş makinasında geçilecek o yüzden fermuar olmadığı için şimdilik kenarına taktım. Tam yazlık bir çanta oldu plaj çantası için sanırım daha uygun.

Küpeler

Kurdelelerden yaptığım küpeler küçük dikdörtgen şeklinde ikiye katlanmış kurdeleleri üstten gözükecek şekilde diktim içine elyaf doldurdum küçük yastıkcıklar oldu alt kısımlarına çivilerle bocuk taktım ve istediğim gibi üstünü süsledim değişik ve hoş küpelerim oldu.

Mavili küpeyi tül içine bocuk koyarak yaptım üstüne küçük fimodan yaptığım gülleri koydum. Kırmızılı küpem örgüden kiraz yapmayı düşünüyordum ama büyük olunca elma oldu örgü üstüne kum boncuk işledim yaprak şeklinde cam boncuklarıda yaprak olarak kullandım.

Aynalı kolye

Derilerle çalıştığım bir model tavşan tüyünü uç kısımlara kullandım hazır aldığım aynalı aparatı orta kısmına taktım kızılderili havasında değişik bir takı modeli oldu.

19 Eylül 2008 Cuma

Filli kolye


Buda çok önceden yapmış olduğum kolyelerimden biri ama ilk kez yayınlıyorum tv.de ilk defa gibi oldu yani eski blogumda yayınlamamıştım o bakımdan hani, uğur getirsin diye filide var nasıl olmuş.

18 Eylül 2008 Perşembe

Motiften çanta

Hanım dilendi bey beğendi motifinden kardeşime yaptığım çanta.

Örgü çantalar


Bunları yapalı 3 yada 4 sene kadar oldu pembeliyi kardeşime yapmıştım yapılışı çok basit olan bir çanta ben makyaj çantası olarak kullanıyorum bir yere gittiğimde bavulda iyi oluyor yapışını anlatmaya çalışayım sayılarını ne yazık ki hatırlamıyorum ama istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. İkili trabzan ile uzun bir dikdörtgen örüp ön ve arka kısmını tek parça halinde yaptım sonra iki yanına uzun dikdörtgen parçadan oluşan yan kısmını ördüm saplarını serumlardan yaptım ben içlerine ince kum boncuk doldurdum süslemeleride birini değişik şekillerde nazar boncuklarıyla, diğerinide hazır satılan hem toka hem yakaiğnesi olarak kullanılan aksesuarla süsledim.

16 Eylül 2008 Salı

Deniz kabuklarından çerçeve

Ahşap bir çerçevenin etrafına ne zamandır istediğim deniz kabuklarından süslemeyi nihayet yaptım. Eee bunun içine bir ayna gider ama bakalım ne zaman...
Bunun için gerekli malzemeler:
1) Deniz kabukları
2) Kenarları boş bir çerçeve
3) Sıcak silikon ve tabancası
4) Sprey vernik
Kenarları boş bir çerçevenin etrafına ben ilk önce kavrerengi sprey vernikle çerçevenin etrafını vernikledim sonra deniz kabuklarını boyutunu göre ayırdım beğendiklerimi çerçevenin etrafına sıcak silikon ile yapıştırdım çerçevede boş kısım kalmayacak şekilde hertarafını doldurdum. Bittikten sonra tekrar vernikliyebilirsiniz benim şeffaf verniğim yoktu böyle doğal haline bıraktım.


13 Eylül 2008 Cumartesi

Çanta içinde çanta


Daha önce eski blogumda yayınlamıştım ama burda görmeyen arkadaşlar için eski resim ve yazılarıma yine yer veriyorum. Çanta değiştirmek artık çok kolay çanta içine çanta diktikten sonra tabi çanta değiştirmekte zorlananlara kolay çözüm ben bunu elde diktim(bi zamanlar benimde dikiş makinem yoktu) uzun ikitane dikdörtgen parçayı yukarıdan aşağıya doğru katlıyarak (katlayınca 4 kat olucak, kumaşım ince olduğu için iki kat yaptım tek katta olabilir) önce üst kısmını kumaş atmasın ve düzgün gözüksün diye diktim sonra bölmeler yapmak için üstten belli aralıklarla diktim örneğin cüzdan, cep tel., ıslak mendil, selpak vs. sığacak şekilde diktim elde biraz oyalasada yapılışı çabuk ve kolay bitti...

Resim çerçevesi



Çerçeve yapımının anlatımı: üç tane mukavvayı istediğimiz resim çerçevesi büyüklüğünde kesiyoruz 1.)Çerçevenin alt tabanını oluşturuyor.
2.)Yan bölümden boşluk bırakıyoruz ki resmi çerçeve içine buradan rahatlıkla takıp çıkartalım. 3.)Çervenin üst görünen bölgesi.
Ben her üç parçayıda arkası yapışkanlı kağıtla kapladım ve üç kartonuda birbirine yapıştırdım en üstünü boyutlu boya kullanarak (gri simli renk) boyut kazandırdım sadece çiçeklerin üstünden geçtim bu kadar hadi kolay gelsin.

9 Eylül 2008 Salı

mavi mavi ve mavi



Antenin geri dönüşümü askılık


Yanılmıyorsam müzik setinin anteniydi bir kutu içinde kablolar kullanılmak üzere olan prizler vs.ler vardı kutu çok dolduğu için gereksizleri toparlıyalım dedik bu hiç bir işe yaramayan anteni nedense atmaya kıyamadım kapı süsü falan olur diye düşündüm sonra fularlarımı toplamak için askılık yapmaya karar verdim ortaya böyle bişey çıktı nasıl yaptığıma gelince yuvarlak antenin üstünde birkaç girintili çıkıntılı yer vardı onları kargaburnuyla koparttırdım ve üstüne kurdela sardım (çikolata ambalajıydı üstü markalı ters tarafını sardım) asmak için olan yerinide 0.80 tel kullanarak teli bir kaç kat yaparak içine boncuk geçirdim ve askı kısmınıda buraya sabitledim sabitlediğim yerin üstünede kurdeleden fiyonk yaptım yani tamamen atık malzemeleri kullanarak askılık yapmış oldum. Gardolabımın içinde yerini aldı bile...

Çekince uzayan omuz atkısı

Haroşo örüyoruz bittikten sonra baştaki ve sondaki ilmekler kalıyor bir bırakıp bir alıyoruz şişteki ilmekler bitene kadar sonra bıraktığımız ilmekleri söküyoruz en altta birer sıra bırakıp alt kısmı düzgün olsun diye iğneyle kalan imekleri topluyoruz.

7 Eylül 2008 Pazar

Yüzükler


İlk sıradaki hazır yüzük aparatına değişik renkte incilerle çivileme tekniğiyle çalıştığım yüzüğüm.
İkinci sıradaki 0.80 tel ve boncuklarla şekil verdiğim yüzükler.

Bebek tişörtü yenileme


Küçülen yarım kollu bebek tişörtünü kollarını kesip bir sıra tığ ile ikili trabzan geçtim alt kısmını büyütmek için iki parmak genişliğinde uzattım alt kısım için üç sırada bir ikili trabzanı aynı deliğe batarak arttırma yaptım alt kısmını volanlaştırmış oldum hem küçük gelen tişörtü değerlendirmiş oldum hemde modelini yeniledim.6 aylık için olan tişört 9-12 aylık oldu.

Mini pareo

Bikini veya mayo üstünde kullanmak için basit pareo yaptım. Uzun bir dikdörtgen ördüm önden veya yandan kapatmak üzere iki tane çıtçıt diktim ben tığ ile örümcek ördüm istediğiniz motifte örüp basit şekilde yapabilirsiniz.

3 Eylül 2008 Çarşamba

mavi kolye



Örgü makarası kullanarak yaptığım kolye yine kalan irili ufaklı boncuklarımı topladım böyle bir model çıktı ortaya uç kısımdaki büyük boy boncuğu yine mumlu iple sık iğne örüpte yaptım üstünü süslemek için pul palet ve kum bocuk kullandım.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin