29 Ağustos 2008 Cuma

Badi'den Elbiseye

Bunu görünce çok hoşuma gitti keşke yazın başında görseydim dedim kızıma hemen yapardım seneye yaza artık. Bunu istersek kat kat yapıp fırfırlıda kullanabiliriz. Bir parça kumaşla hem elbise yada etek olarak kullanılan hoş bir model bakmak isterseniz burada ve daha değişik örnekler.

26 Ağustos 2008 Salı

Örgüden Kelepçe

Örgüden kelepçe yapmak için iki tane tel bileklik kullandım.



Siyah merserize iple istediğim genişlikte ve tel ölçüsünde şerit halinde tığla istediğim modeli ördüm taş diktiğim kısımlar dolgulu bittikten sonra sık iğne olarak tığla diktim üstünü renkli taşlarla süsledim. Örgüden kelepçe şeklinde bir bileklik yapmış oldum.

Şaşal şişelere kılıf

Şaşal şişelere çocuklar için kılıf ördüm sulukları ne kadar yıkarsak yıkayalım su çekme hortumlarının içini sağlıklı olarak temizleyemiyoruz en azından küçük şaşal şişeler hergün evimize mutlaka giriyor en azından şaşal şişeleri değiştirme olanağımız daha kolay suluklardan daha sağlıklı diye düşünüyorum. Şaşal şişeleri taşıma rahatlığı olsun diye kılıf ördüm istersek kendimizede böyle birşey yapabiliriz yaz için uygun olur. Nasıl yapıldığına gelince ben tamamen göz kararı şişeye ölçerek yaptım 4 zincir çekip sıkiğne battım şişenin boyuna göre ördüm dolu şişeyi ölçersek esneme payını daha iyi ayarlamış oluruz. Sap kısmıda ikili trabzan dört sıra yaptım üstlerini süslemek için araba için fosforlu yeşil polar kumaşı ikiye katlayıp araba şeklinde kestim kenarlarını dıştan gözükecek şekilde iğne battı diye bildiğimiz şekilde diktim camlarını mavi polardan yaptım yine üstten diktim tekerlekleri için iki tane siyah düğme kullandım pembe kılıf için herhangi bir çiçek motifini dikebilirsiniz ben sadece zincir çekerek yaptığım çiçeği kullandım ortasına düğme diktim bu kadar umarım anlatabilmişimdir.

Bebek arabasına file


Bebek arabası için file yaptım alışverişe çıkarken büyük kolaylık oluyor makreme ipinden ördüm 4 zincir çekerek ikili trabzan battım boş olduğunda boyu kısa gibi durabilir ama içine alışveriş poşetlerimizi koyduğumuzda aşağıya doğru uzuyor boyunu ona göre ayarlayalım. Bence her bebek arabasına böyle bişey gerekli..

Motiflerden Duvar Askılığı


Duvar askılığı yaptım ikili trabzandan zemini hazırladım ve elimde daha önceden kalma motiflerim vardı üstüne cep şeklinde diktim ıvır zıvırları toparlamak için bayağı işe yaradı içine boyalar falan koydum motiflerimide böyle değerlendirmiş oldum.

22 Ağustos 2008 Cuma

Tişört Süsleme


Kirazlarım allandı
Olgunlaştı ballandı
Birisini kopardım
Hepsi birden sallandı
Oğlumun dört yaşındayken yerli malı haftasında söylediği bir dörtlük kiraz deyince aklıma geldi paylaşmak istedim. Kirazlar örgüden üstünü pul paletlerle işledim beyaz tişörtüme diktim.

21 Ağustos 2008 Perşembe

Aman Nazar Değmesin!!!


Bu kolyeyi yapalı 4 sene kadar oluyor ama şu ana kadar bıkmadan taktığım kolyelerimden biri, beyaz bir gömlekle, beyaz bir tişört ve altında kot ile hem hoş, hem spor duruyor ben yeni aldığım beyaz elbisemlede bu haftasonu takmayı planlıyorum siyah renklede hoş duruyor aslında önemli olan yakıştırmak kolyem eski ama ben yinede paylaşmak istedim...

Renkli boncuklarla kolye


Tatil bitti artık buralardayım daha önce yapmış olduğum şöyle renkli kum ve biraz büyük cam boncuklarla ve turalarla süslediğim kolyeyle açılış yapayım dedim basit ama hoş dimi...

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Balıklı Çantam


Tam yazlık bir çanta oldu yaptıktan sonra çok beğendim inşallah bu hafta severek kullanacağım denizi yapmak için mavi bir kumaş seçtim yani çantanın ana rengi mavi oldu çantanın içine sert dursun diye elyafta kesip ekledim ve çiçekli bir kumaşla astarladım daha sonra çantanın üstünü süsledim balığı kalan renkli parça kumaşlarlardan keserek yaptım bazı bölgelerinede kum boncuk işledim yeşil polarlada alt kısımdaki yosunları yaptım beni baya uğraştırdı ama sonunda çok şeker çantam olmuş oldu....e artık bana iyi tatiller 10 gün buralarda yokum...

Beyaz dantelli takı

Bir parça tül birkaç inci, birkaç kırık şeffaf boncuk ve organze kurdeleden çıkan saflığın sadeliğin simgesi beyaz kolye ve bilekliklik, bugünlerde takı malzemem olmamasına rağmen takı yapmaya çalışıyorum yaptıktan sonrada iyi ki malzemem yokmuş diyorum çünkü otantik ve doğal şeyler ortaya çıkıyor farklı şeyleride seviyorum.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin