28 Temmuz 2008 Pazartesi

Örgüden mause bilekliği

Sizinde pc başında bileğiniz ağırıyorsa hemen bir mause bilekliği yapabilirsiniz ben eskiden örülen bir elbeziyi (çift taraflı örülmüş içi boştu) içine elyaf doldurarak maus bilekliği olarak değerlendirdim istenilirse oyuncak olarak bile kullanılabilir.

25 Temmuz 2008 Cuma

Beyaz kelebek

Çiçek telinden kelebek, ilk önce kanatlarını pul palet ile sonra gövdesini orta boy kum boncuk ile yaptım üst kısmına kalan tel ile antenlerini yaptım...

24 Temmuz 2008 Perşembe

Zilli küpe

Mavi uzun boy boncuk alt kısmı için ise küçük mavi zil kullandım.

23 Temmuz 2008 Çarşamba

22 Temmuz 2008 Salı

Birkaç Şirin Şey





Geçen gün rastladığım bir siteyi sizlerle paylaşmak istedim, burada herşey o kadar renkli o kadar şirin ve o kadar cıvıl cıvıl ki burayı dolaştığım zaman neşeleniyorum insanın içi açılıyor yukarıda gördüğünüz bir kaç şirinlik, sizde gezmek isterseniz cıvıl cıvıl dünya burada.

Gelin ve Damat şamdanlar




Nostaljik ve Kristal


Annemin çalışmadığı saatli kolyesini aldım saat göstergelerini içinden çıkarttım boş kalan kısma küçük boy kristal boncuklar yerleştirdim açma kapama kısmını önden yaptım diğer boyun kısmınıda yine kristal boncuklar ve sarı aparatlar kullanarak tasarladım bu yüzden nostaljik bir kolye oldu anneciğimin saatli kolyesi benim kristalli kolyem oldu severek takıyorum.

Kareli kumaş çanta

Kareli tafta bir kumaştan diktiğim çanta, sap kısımlarını pek düzgün dikemediğim için içi elyaflı minik kurdeleler yaptım ortalarına mor renk taş diktim sade bir çanta oldu. Henüz dikiş konusunda çok acemiyim hatalarım olsada bi şekilde üstesinden gelmeye çalışıyorum, ehh kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum..

Yeşilli turunculu bileklik


Bu bileklikte beyaz bilekliğin üç motifli olanı üstünü sadece kum boncuk kullanarak işledim.

Beyaz bileklik


Örgüden yaptığım bileklikler iki tane üçgen motif ördüm birleştirdim kenarlarından bileğe gelecek kordon kısmını ikili trabzan örerek yaptım uç kısma ilik açtım diğer tarafa düğme yerine alt kısmı metal top inci kullandım. Bilekliğim bittikten sonra üstünü küçük kum bocuklar ve pul palet ile işledim iki motifin arasına şirinlik katsın diye organze beyaz kurdaleden fiyonk yaptım.

Kırmızı oyalı küpe

Bilezik telinden iki tane yuvarlak kestim, bir ucunu yuvarlatıp diğer ucundan ise elimde kalan kırmızılı cam boncuklar, birer tane metal aparat ve orta kısmına kırmızı iğne oyası kullandım tam yuvarlak olmaması için aşağıya doğru çektirip şekillendirdim, sonuç kırmızı küpelerim...

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Sarı Şekerler

İkiz çantalar yaptım çünkü biri kardeşime, e abla marifetli olup kardeş marifeli olmayınca iş başa düşüyor, nasıl yapıldığına gelince penye gibi ince bir kumaştan yaptım içine kalın dursun diye elyaf koydum ve astarladım saplarını nasıl yapsam derken penye olduğu için çok inceydi ve saplar aşağıya sarkabilirdi onun için üç parçayı ben ikişer kat katladım ve saç örgüsü yaptım kenar kısımlardan çantaya diktim. Ortadan büzmek için ortalara ilik açtım ve ince sarı tülden kurdela olarak bağladımve fiyonk yaptım ister büzgülü ister düz dikdörtgen şeklinde kullanılabilir.

Yazlık bebek şapkası


Merserize iple üstten başlayarak iki trabzan ördüm, arttırma yapmak için her deliğe iki defa battım istenilen ölçüde modeldende anlaşılacağı üzere delikli örnek yaptım en son sırayı arttırarak ikili trabzan yaptım valonlu olsun diye aralarda arttırma yaptım.

Duvar Saati Yenileme

Duvar saatini yeniledim tam ortasında tanıtım amaçlı reklam logosu vardı bende büyük boy pul paletlerle ortasına yapıştırarak süsledim eski halinden daha iyi oldu sanırsam.

Resim çerçevesi ve mumluk süsleme

Çok önceden yapmış olduğum bir çalışma çiçek teline pembe ve mor tonlarında boncuk kullanarak yaptım, resim çerçevesi ve mumluğum hazır tel halinde olanlardan ben üstünü süslemiş oldum.

Metal renkte kolye

Kolyenin üst kısmını parlak simli ip ve çiçek teli ile birlikte örgü makarasında yaptım alt kısmına kalan değişik boyutlarda ve modellerdeki zincirleri kullandım yine uçlarına kalan irili ufaklı boncukları taktım. Kolyenin kenarına şıklık katmak için gri renkte kurdele kullandım.

Örgüden çıngırak


Kırkyama tarzında çanta

Kırkyamaya benzer farklı bir çanta oldu, yoyo, kurdele, oya, dantel, tül ve pul paletler kullanarak dikiş makinem ile denediğim ilk çantam.

Merhaba

Bugün itibariyle yeni blogumla sizlerleyim, önceki blogumdaki fotoğraflarım ve yazılarımla birlikte ve yepyeni çalışmalarımla karşınızda olacağım. Paylaştığım küçük şeyler olsada benim için büyük mutluluklar. Sizlerede yeni hayaller ve ilhamlar getirmesi umuduyla gelin benim bu küçük dünyamı birlikte paylaşalım...


Sevgilerimle,
Elif Saraç

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin